دسته‌ها
دسته‌بندی نشده

انواع بتادین و نحوه مصرف

پوویدون ـ آیودین (PVP-I) یا آیودوپوویدون که به بتادین یا دوا گلی نیز معروف است، ماده‌ای گندزدا است که برای ضدعفونی کردن پوست، قبل و بعد از جراحی به کار برده می‌شود. از بتادین برای ضدعفونی کردن پوست بیمار و دست جراح استفاده می‌شود. بتادین برای شستشوی زخم‌های کوچک نیز کاربرد دارد. بتادین به دو صورت مایع و پودر به فروش می‌رسد. پوویدون ـ آیودین نخستین بار به سال 1955 تولید شد، این محصول بدون نسخه به فروش می‌رسد.

کاربردهای بتادین

این محصول ترکیبی برای درمان زخم‌های خفیف استفاده می‌شود ( به عنوان مثال، بریدگی، خراش، سوختگی ) و برای جلوگیری و درمان عفونت‌های پوستی ملایم استفاده میشوند. عفونت‌های پوستی کوچک و زخم‌ها معمولا ً بدون درمان التیام می‌یابند، اما برخی از زخم‌های سطحی ممکن است وقتی که آنتی‌بیوتیک در منطقه آسیب دیده استفاده شود سریع‌تر التیام بیابد. این محصول شامل آنتی‌بیوتیک‌هایی است که با کم کردن یا توقف رشد باکتری موجب بهبود زخم میشوند.

قیمت عمده بتادین

بیش از 40 سال است که پزشکان در سراسر جهان از بتادین به عنوان یک عامل دفاعی مهم برای مقابله با عفونت‌های موضعی استفاده می‌کنند. بتادین در فرمولاسیون‌های مختلف و در حجم‌ها و بسته‌بندی‌های گوناگونی، مانند بسته یکبار مصرف تولید می‌شود تا پاسخگوی تمام نیازهای پزشکان و پرستاران باشد. شرکت محور پزشکی آسیا یکی از نخستین شرکت‌های ایرانی است که به تولید و ارائه انواع پوویدون ـ آیوداین بتادین و دیگر محصولات پزشکی پرداخته است. جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا سفارش انواع بتادین می‌توانید با شماره‌های زیر تماس بگیرید.
02188991471-4

طرز استفاده از بتادین

این دارو فقط برای پوست به کار می‌رود. همه توضیحات را روی بسته محصول را دنبال کنید و یا از دستورالعمل پزشک تان استفاده کنید. قبل از استفاده دستان خود را بشویید. از استفاده این محصول در چشم‌های و یا داخل دهان خود خودداری کنید. اگر این اتفاق می‌افتد، دارو را پاک کنید و با آب بشویید. از دارو برای داخل بینی استفاده نکنید مگر اینکه پزشک شما اینکار را تجویز کند.

ناحیه آسیب ‌دیده را به صورت مستقیم تمیز و خشک کنید. اگر از پماد یا کرم استفاده می‌کنید، مقدار کمی از دارو را در یک لایه نازک روی پوست بمالید، معمولا ً ۱ تا ۳ بار در روز و یا بنا به تجویز پزشک باید این دارو را استعمال کنید. به آرامی مالش دهید. اگر از پودر استفاده می‌کنید، یک لایه سبک از پودر در منطقه مورد نظر بمالید. می‌توانید با یک چسب زخم یا باند ناحیه را بپوشانید. دستهای خود را پس از استفاده حتما بشویید.

برای تاثیر بیشتر دارو را در مقادیر زیاد و تعداد دفعات بیشتر یا زمان طولانی‌تر استفاده نکنید. با اینکار شرایط شما سریع‌تر بهبود نمی یابد. همچنین خطر عوارض جانبی هم ممکن است افزایش یابد. بجای اینکار از این دارو به طور منظم استفاده کنید تا بیش‌ترین بهره را از آن بگیرید.

اگر شرایط شما پس از یک هفته تغییر نکند یا اگر فکر می‌کنید که ممکن است یک مشکل پزشکی جدی داشته باشید، سریعا ً با پزشک خود تماس بگیرید.

سوزش، قرمزی و یا خارش پوست ممکن است بعد از استعمال این محصول رخ دهد. اما اگر هر یک از این عوارض ادامه پیدا کند یا بدتر شود، به پزشک خود یا یک دکتر داروساز بگویید.

اگر پزشک شما این دارو را تجویز کرده‌ است، به یاد داشته باشید که او یا توجه به دانش خود  تشخیص داده است که سود این دارو برای شما بیشتر از ریسک عوارض جانبی  آن است. بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می‌کنند عوارض جانبی جدی ندارند.

اگر هر کدام از این عوارض جانبی غیر محتمل اما جدی رخ دهد باید به پزشک خود مشورت کنید:  ” مشکلات شنوایی / برآمدگی مو ” ( folliculitis ).

استفاده از این دارو برای دوره‌های طولانی یا مکرر ممکن است منجر به عفونت قارچی و یا عفونت باکتریایی متفاوت شود. در هنگام استفاده از این دارو باید به هر گونه بیماری پوستی غیر معمول جدیدی توجه کنید و با پزشک خود تماس بگیرید ( به عنوان مثال، تورم، پوست داغ ). ممکن است نیاز باشد که یک دارو دیگر مورد استفاده قرار گیرد.

واکنش آلرژیک شدید به این دارو نادر است. با این حال، اگر علائم یک واکنش آلرژیک شدید را مشاهده کردید، به دنبال توجه پزشکی فوری باشید، از جمله:  خارش، سوزش/ تورم ( به خصوص چهره / زبان / گلو )، گیجی شدید، مشکلات تنفسی.

اقدامات احتیاطی

قبل از استفاده از این محصول، پزشک یا داروساز خود را از اینکه آیا به هر کدام از مواد سازنده محصول آلرژی دارید یا اگر دچار آلرژی های دیگری هستید آگاه کنید. این محصول ممکن است حاوی مواد غیر فعال باشد که می‌تواند موجب واکنش‌های آلرژیک یا مشکلات دیگر شود. برای جزئیات بیشتر با داروساز خود صحبت کنید.

قبل از استفاده از این دارو، به پزشک خود را از تاریخچه پزشکی خود به خصوص در موارد پوستی مانند، اگزما، عفونت‌های پوستی ویروسی مثل shingles، chickenpox، تاول و تبخال ) آگاه کنید.

قبل از جراحی، به پزشک یا دندانپزشک خود بگویید که از این محصول استفاده می‌کنید.

در دوران بارداری، این دارو باید تنها زمانی مورد استفاده قرار گیرد که به روشنی مورد نیاز باشد. در مورد ریسک‌ها و مزایای استفاده از آن با پزشک خود مشورت کنید. چرا که مشخص نیست که آیا این دارو به شیر مادر وارد می‌شود یا نه نتیجتا باید قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

واکنش ها

اگر پزشک شما مصرف دارو را برای شما لازم دانسته است پس احتمالا از هر گونه تداخلات احتمالی این دارو با دارو های دیگر آگاه بوده شما را تحت نظر دارد. به همین منظور قبل از چک کردن با پزشک یا داروساز هرگز مصرف دارو را , شروع یا متوقف نکنید و دوز دارو را تغییر ندهید.

قبل از استفاده از این دارو، پزشک خود را از تمام داروهای تجویز شده و محصولات دارویی گیاهی که ممکن است از آن‌ها استفاده کنید – به خصوص محصولات دیگر مرتبط با پوست ( به عنوان مثال، (corticosteroids / antiseptics ) – آگاه کنید.

این متن شامل تمام فعل و انفعالات و تداخلات ممکن این محصول نیست. بنابراین قبل از استفاده از این محصول، باید به پزشک خود یا داروساز درباره تمام محصولاتی که استفاده می‌کنید بگویید. لیستی از تمام داروهای خود را برای پزشک خود تهیه کنید.

بلعیدن بیش از حد (اور دوز)

این دارو اگر قورت داده شود ممکن است مضر باشد. اگر کسی با این دارو اور دوز کرده باشد و علائم جدی از بیهوش و یا تنفس سخت داشته باشد باید با 115 تماس بگیرید. در غیر این صورت بهتر است با مرکز کنترل مسمومیت تماس بگیرید.

توجه

اگر پزشک شما این دارو را برای شما تجویز کرده است نباید اجازه استفاده از آن را به کسانی که نسخه ندارند بدهید.

حتی زمانی که مدتی برای درمان از این دارو استفاده کرده اید نباید به هیچ وجه برای درمان بیماری های دیگر بدون نسخه و به صورت سر خود از این دارو استفاده کنید.

فراموش کردن زمان مصرف دارو

اگر برنامه مشخصی برای مصرف این دارو دارید بهتر است به محض یادآوری زمان مصرف دارو آن را مصرف کنید. اما در صورتی که در زمان مشخص شده دارو را مصرف نکرده و نزدیک زمان نوبت مصرف دوز بعدی دارو هستید دوز فراموش شده را کنار گذاشته و بجای آن دوز بعدی را در زمان مقرر مصرف کنید. ( هرگز سعی نکنید با مصرف دوبرابر دارو دوز فراموش شده در یک نوبت خاص در روز را جبران کنید.)

نگهداری

به اطلاعات مربوط به نگه داری که توسط تولید کننده بر روی بسته بندی کالا قرار داده شده است توجه کنید. یا با داروساز خود تماس بگیرید. این دارو باید در برابر گرما، نور و رطوبت زیاد حفظ شود. این محصول نباید در حمام، فریزر و در دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگه دار شود.

بعد از هر بار استفاده باید درب محصول به طور محکمی بسته شود.

در صورتی که تاریخ مصرف محصول گذشته باشد باید سریعا آنرا دور بریزید. میتوانید از داروساز یا شرکت مسئول زباله های مربوطه در مورد نحوه دور ریختن دارو به گونه ای که اسیب کمتری به محیط بزند سوال کنید.

انواع بتادین


بتادین  قهوه‌ای

بتادین قهوه ای
  • مخصوص ضدعفونی پس از جراحی
  • پوویدون ـ آیودین 7.5 %
  • محلول ضدعفونی کننده غیراستریل
  • پاک کننده از بین برنده ویروس‌ها و باکتری‌ها

کاربرد:

  • از بین بردن باکتری‌هایی که ممکن است پوست را عفونی کنند. بتادین برای آماده‌سازی پوست قبل از جراحی به کار برده می‌شود.
  • شستشوی دست برای کاهش باکتری‌های روی پوست
  • کاهش قابل توجه تعداد میکروارگانیسم‌های روی دست‌ها و ساعدها قبل از جراحی یا درمان و مراقبت از بیمار

راهنمای مصرف:

  • دست‌ها را آب بزنید.
  • حدود 5 میلی لیتر (یک قاشق چای‌خوری پر) از بتادین را روی دست‌ها و ساعدها بریزید.
  • بدون اضافه کردن آب، دست‌ها را دو و نیم تا سه دقیقه به هم بمالید.
  • در صورت تمایل می‌توانید از اسفنج استفاده کنید. زیر ناخن‌ها را نیز به خوبی تمیز کنید.
  • مقدار کمی آب اضافه کنید تا کف زیادی تولید شود. دست‌ها را زیر آب شیر، آب بکشید.
  • تمام این مراحل را یک بار دیگر با 5 میلی لیتر بتادین تکرار کنید.

بتادین سبز

بتادین سبز
  • پوویدون ـ آیودین 10 %
  • محلول ضدعفونی کننده غیراستریل

کاربرد:

  • آماده‌سازی پوست بیمار قبل از درمان
  • آماده‌سازی پوست قبل از جراحی
  • نابود کردن باکتری‌های عامل عفونت‌های پوستی

دستور مصرف:

  • پوویدون ـ آیودین سبز یکبار مصرف است تا از آلودگی خارجی جلوگیری می‌شود.
  • محل جراحی را پیش از جراحی پاک کنید.
  • محلول را روی پوست بزنید و اجازه دهید خشک شود.
  • ناحیه جراحی را می‌توانید با باند پانسمان بپوشانید.

کاربردهای پزشکی


  • بتادین کاربرد گسترده‌ای برای ضدعفونی کردن موضعی و پیشگیری از عفونت زخم دارد. بتادین در کمک‌های اولیه برای درمان خراش‌ها، سوختگی‌ها، تاول‌ها و بریدگی‌های جزئی به کار برده می‌شود. اثر ضدعفونی کننده بتادین ماندگارتر از تنتور ید است، چون بافت‌های نرم بتادین را به آهستگی جذب می‌کند؛ با این توصیف بتادین برای جراحی‌های طولانی‌تر مناسب‌تر است. کلرهگزیدین نیز اثر مشابهی دارد، اما سمی بودن آن نیز باید در نظر گرفته شود.
  • بتادین کاربرد گسترده‌ای در پزشکی دارد و از آن به عنوان محلول ضدعفونی کننده برای شستشوی قبل و بعد از جراحی، درمان و پیشگیری از عفونت زخم، جراحت، بریدگی و سوختگی و همچنین برای درمان عفونت‌های مربوط به زخم بستر و زخم دکوبیتوس استفاده می‌شود. همچنین متخصصین زنان و زایمان از بتادین برای درمان التهاب واژن ناشی از عفونت‌های قارچی، تریکوموناس یا عفونت‌های مختلط استفاده می‌کنند. پوویدون ـ آیوداین مخصوص این کاربردها در غلظت 10 ـ 7.5 % و به صورت محلول، اسپری، اسکراب، پماد و سواب تولید می‌شود.

 چشم

محلول بافر 2.5 % پوویدون ـ آیوداین برای پیشگیری از التهاب ملتحمه نوزادی، به ویژه موارد ناشی از سوزاک با عامل نایسریا گونوره‌آ یا کلامیدیا تراکوماتیس به کار برده می‌شود. در حال حاضر مشخص نیست که آیا بتادین بیش از دیگر روش‌ها احتمال بروز التهاب ملتحمه را در نوزادان کاهش می‌دهد یا خیر. پوویدون ـ آیوداین از آن رو برای پیشگیری از این عارضه بسیار مناسب است که برخلاف دیگر مواد با قارچ‌ها و ویروس‌هایی مانند اچ آی وی و هرپس سیمپلکس نیز مقابله می‌کند.

موارد منع مصرف


ید موجود در بتادین با پراکسید هیدروژن، نقره، تائورولیدین و پروتئین‌هایی مانند آنزیم‌ها واکنش می‌دهد، نتیجه این واکنش بی‌اثر شدن خود بتادین و ترکیبات اشاره شده است. همچنین بتادین با بسیاری از ترکیبات جیوه نیز واکنش می‌دهد و ترکیبات خورنده یدید جیوه را تولید می‌کند. به علاوه چون بتادین با بسیاری از فلزات واکنش می‌دهد، از این ماده نمی‌توان برای ضدعفونی کردن قبل از سوراخ کردن (پیرسینگ) فلزی استفاده کرد.

بدن ید را در مقادیر مختلف جذب می‌کند، میزان جذب ید به ناحیه استعمال و وضعیت پوست بستگی دارد. با این توصیف بتادین در آزمایش‌های تشخیصی غده تیروئید، مانند تشخیص با ید رادیواکتیو و عامل‌های تشخیصی مورد استفاده برای آزمایش ادرار و مدفوع، مانند رزین Guaiacum  اختلال ایجاد می‌کند.